НОВОСТИ

2013

Состанок на тема „ Значење, улога и контрола на микотоксините"

Хотел Карпош, Скопје

На ден 10.04.2013 год., Авицена организираше состанок на тема:
„ Значење, улога и контрола на микотоксините-новитети, актуелности, согласност со ЕУ регулативи".   
На овој состанок беа присутни околку 80 учесници, од редовите на производители на храна, како: производители на млеко и млечни производи, производители на сточна храна, производители на вино и др.   

10

Април
2013

Работилница на тема „Респираторни инфекции-причинители и современа дијагностика"

Сандански, Бугарија

Во периодот од 05-07.04.2013 год., Авицена беше организатор на работилница, која ги опфати сите аспекти на респираторните инфекции- причинители, клинички аспекти на заболувањата, современи тестови и методи за дијагноза и третман.

На оваа работилница учествуваа доктори специјалисти микробиолози и пулмолози. Предавачи беа поканети професори од земјава и странство.

05

Април
2013
2012

40-ти Октомвриски средби и V-ти конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти на РМ

Охрид,

Авицена дијагностика беше генерален покровител на 40-тите Октомвриски средби и V-тиот Конгрес на Сојузот на здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на РМ со меѓународно учество, кои се одржаа во Охрид, во периодот од 03-07.10.2012 год.

Во рамките на Средбите, беше одржан и Симпозиум на микробиолози, во организација Здружението на микробиолози на РМ. На овој симпозиоум, Авицена зема активно учество сo предавање на тема:  „ Иновативна Multiplex Reat-Time PCR технологија во детекција на различни патогени".

03

Октомври
2012

Лабораториска контрола во процес на производство на вино

Авицена дијагностика

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 03.05.2012 год., Авицена организираше предавања на тема:

„Значење на интерната хемиска и микробиолошка контрола во процесот на производството на вино ”

03

Мај
2012

Состанок на тема Значење на интерната хемиска и микробиолошка контрола во процесот на производство

Авицена дијагностика

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 29.03.2012 год., Авицена организираше предавања на тема:

„Значење на интерната контрола на квалитет во производството на храна во согласност со HACCAP концептот ”

29

Март
2012

Контрола на квалитет во микробиолошките лаборатории

Авицена дијагностика,

Задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена организираше предавања на тема:
 
„Обезбедување на контрола на квалитет во микробиолошка лабораторија во согласност со ISO 17025 стандардот ”

15

Март
2012

Medonic M Series хематолошки анализатори во трансфузиологијата

Boule Medical, AB Sweden

Реномираниот производител на хематолошки анализатори Boule AB од Шведска, чиј екслузивен застапник за територијата на Р.Македонија е Авицена, лансираше нова линија на бројачи на крвни елементи, посебно наменети за трансфузиолошките лаборатории.

Се работи за уникатни карактеристики на самиот инструмент и софтвер, кои се однесуваат на:

24

Февруари
2012