НОВОСТИ

2014

Редовен стручен состанок на Здружението на микробиолози на Македонија (ЗММ)

Клуб на пратеници, Скопје

На 22.12.2014 година, во просториите на Клуб на Органите на Управата ( Клуб на пратеници) во Скопје, се одржа редовен стручен состанок на Здружението на микробиолози на Македонија (ЗММ). Состанокот беше акредитиран од МЛД и Лекарската Комора на Македонија и се одвиваше по следнава програма:

22

Декември
2014

Работна посета на компанијата Vircell, Шпанија

Гранада Шпанија

Дел од тимот на Авицена, заедно со група на лекари специјалисти, оствари успешна посета на реномираниот производител на тестови и опрема за микробиолошка дијагностика Vircell од Шпанија.

27

Септември
2014

5-ти Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2014"

хотел Метропол, Охрид

Во организација на Факултетот за ветеринарна медицина на Универзитетот Св. "Кирил и Методиј" Скопје, во периодот од 05 – 07.09.2014 во хотел Метропол, Охрид се одржа 5-тиот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2014",

05

Септември
2014

V-ти Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

хотел Метропол, Охрид

Во периодот од 28 – 31.05.2014 година во Охрид се одржа V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија, каде Авицена зеде активно учество, а воедно беше и еден од спонзорите на настанот.

28

Мај
2014

АВИЦЕНА ДИЈАГНОСТИКА - СЕРТИФИЦИРАН SIEMENS SERVICE PROVIDER

23 Мај 2014

Со задоволство Ве информираме дека на ден 23.05.2013 год., по долготраен процес на усогласување со стандардите на SIEMENS, по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics, Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ ЗА ОФИЦИЈАЛЕН SIEMENS SERVICE PROVIDER.

23

Мај
2014

Авицена спонзор на V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија

20 Април 2014

​Во името на Здружението на микробиолозите на Македонија (ЗММ) и Институтот за микробиологија и паразитологија при Медицинскиот факултет, УКИМ, Скопје, а воедно и како спонзори на овој голем настан...

20

Април
2014
2013

Состанок на тема „ Значење, улога и контрола на микотоксините"

Хотел Карпош, Скопје

На ден 10.04.2013 год., Авицена организираше состанок на тема:
„ Значење, улога и контрола на микотоксините-новитети, актуелности, согласност со ЕУ регулативи".   
На овој состанок беа присутни околку 80 учесници, од редовите на производители на храна, како: производители на млеко и млечни производи, производители на сточна храна, производители на вино и др.   

10

Април
2013

Работилница на тема „Респираторни инфекции-причинители и современа дијагностика"

Сандански, Бугарија

Во периодот од 05-07.04.2013 год., Авицена беше организатор на работилница, која ги опфати сите аспекти на респираторните инфекции- причинители, клинички аспекти на заболувањата, современи тестови и методи за дијагноза и третман.

На оваа работилница учествуваа доктори специјалисти микробиолози и пулмолози. Предавачи беа поканети професори од земјава и странство.

05

Април
2013