НОВОСТИ

2015

Авицена дијагностика покровител на стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија

Light Club Restaurant-Скопје

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 16.12.2015 год. со почеток во 13.00 часот, во Light Club Restaurant  - Скопје под покровителство на Авицена се одржа стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија. 

16

Декември
2015

Авицена дијагностика со учество на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015

Солун, Грција

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика и Авицена Лабораторија учествуваше на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015, кој се одржа во Солун, Грција во периодот од 22-24-тиОктомври 2015 година.

22

Октомври
2015

Авицена со учество на шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество

ХОТЕЛ ИЗГРЕВ, СТРУГА

Во периодот од 8ми до 11ти октомври 2015 година во хотел „Изгрев“ во Струга, се одржa шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество.

08

ОКТОМВРИ
2015

Авицена со учество на XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество

ХОТЕЛ ХОЛИДЕЈ ИН, СКОПЈЕ

Во периодот од 1ви до 3ти Октомври, 2015 година во хотел „ХОЛИДЕЈ ИН“ – Скопје, во организација на МЛД, ќе се одржи XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество.

01

ОКТОМВРИ
2015

Стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“

Хотел Метропол Охрид, сала Билјана

На 16.09.2015 год. (среда) во сала Билјана, хотел Метропол со почеток од 17.30 часот, во заедничка организација на Авицена дијагностика и ПЗУ Дарон се одржа стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“.

16

Септември
2015

21. Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина

Париз

Во периодот од 21-25.06.2015 год., во Париз се одржа 21. Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина. Самото мото на конференцијата „ Р-Еволуција во лабораториската медицина" беше уште еден начин да се прикаже клучната улога на лабораториската медицина во секојдневниот третман на пациентите.

21

Јуни
2015

Годишен стручен состанок на здружението на педијатри на РМ

хотел Арка

На ден 27.04.2015 год., во хотел Арка , Скопје, се одржа Годишен стручен состанок на Здружението на педијатри на Р.Македонија. Тема на состанокот беше Астмата во детската возраст, новите трендови за нејзино рано дијагностицирање и третман во детската возраст, како и најновите методи за ин витро алерголошки тестови.

27

Април
2015
2014

Редовен стручен состанок на Здружението на микробиолози на Македонија (ЗММ)

Клуб на пратеници, Скопје

На 22.12.2014 година, во просториите на Клуб на Органите на Управата ( Клуб на пратеници) во Скопје, се одржа редовен стручен состанок на Здружението на микробиолози на Македонија (ЗММ). Состанокот беше акредитиран од МЛД и Лекарската Комора на Македонија и се одвиваше по следнава програма:

22

Декември
2014

Работна посета на компанијата Vircell, Шпанија

Гранада Шпанија

Дел од тимот на Авицена, заедно со група на лекари специјалисти, оствари успешна посета на реномираниот производител на тестови и опрема за микробиолошка дијагностика Vircell од Шпанија.

27

Септември
2014

5-ти Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2014"

хотел Метропол, Охрид

Во организација на Факултетот за ветеринарна медицина на Универзитетот Св. "Кирил и Методиј" Скопје, во периодот од 05 – 07.09.2014 во хотел Метропол, Охрид се одржа 5-тиот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2014",

05

Септември
2014

V-ти Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

хотел Метропол, Охрид

Во периодот од 28 – 31.05.2014 година во Охрид се одржа V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија, каде Авицена зеде активно учество, а воедно беше и еден од спонзорите на настанот.

28

Мај
2014

АВИЦЕНА ДИЈАГНОСТИКА - СЕРТИФИЦИРАН SIEMENS SERVICE PROVIDER

23 Мај 2014

Со задоволство Ве информираме дека на ден 23.05.2013 год., по долготраен процес на усогласување со стандардите на SIEMENS, по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics, Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ ЗА ОФИЦИЈАЛЕН SIEMENS SERVICE PROVIDER.

23

Мај
2014

Авицена спонзор на V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија

20 Април 2014

​Во името на Здружението на микробиолозите на Македонија (ЗММ) и Институтот за микробиологија и паразитологија при Медицинскиот факултет, УКИМ, Скопје, а воедно и како спонзори на овој голем настан...

20

Април
2014