НОВОСТИ

2016

Среќни Новогодишни и Божиќни празници

Со искрена благодарност за Вашата досегашна доверба и соработка, Ви посакуваме среќни празници со желба за здравје, среќа и успех во Новата 2017 година.

1

ЈАНУАРИ
2017

Прва Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија

хотел Александар Палас, Скопје.

Тимот на Авицена дијагностика со учество на првата Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија, која се одржа од 12 - 16 Октомври 2016 год во хотел Александар Палас во Скопје.

12

Октомври
2016

VI-ти Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија

Хотел Дрим, Струга

Авицена Дијагностика со учество на 6-тиот Конгрес и 44-тите Октомвриски средби, стручен собир на медицинските лаборанти, кои се одржаа во Хотел Дрим - Струга од 06-09 октомври.

06

Октомври
2016

24-ти Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Тирана, Албанија

Тимот на Авицена Дијагностика заедно со група од 20 соработници учествуваа на 24-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 4-та албанска национална конференција за клиничка биохемија и лабораториска медицина, која ќе се одржа од 5-7 октомври, 2016 година во Тирана, Албанија.

05

Октомври
2016

7-ми Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016"

хотел Дрим,Струга

Авицена дијагностика со учество на 7-миот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016", кој се одржа во периодот од 22 – 24.09.2016 во хотел Дрим, Струга.

22

Септември
2016

АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)

Авицена

Со задоволство Ве информираме дека на ден 18.05.2016 год., по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics, Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ за APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care) за територијата на Р.Македонија.​
 

18

Мај
2016

Работна посета на компанијата Thermo Fisher Scientific – OXOID во Германија

Wessel Германија

Во периодот од 15.06.2016 до 18.06.2016 година, дел од тимот на Авицена, заедно со група на комитенти, беа во посета на компанијата Thermo Fisher Scientific - OXOID во Wessel Германија. 

15

Јуни
2016

Авицена дијагностика со учество на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество

“Hyatt Regency“ во Белград, Србија

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество, кој се одржа од 25-27 Мај 2016 година во “Hyatt Regency“ во Белград, Србија.

25

Мај
2016

Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“

хотел “ Холидеј Ин“ Скопје

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика учествуваше на Симпозиумот “ХПВ ИНФЕКЦИИ И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“ кој се одржа на 6ти Мај 2016 (петок) во хотел “ Холидеј Ин“ Скопје, од 12.00 до 20.00 часот.

6

Мај
2016

Aвицена дијагностика со учество на ECCMID 2016

Амстердам, Холандија

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 26-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2016, кој се одржа во периодот од 09-12ти Април во Амстердам, Холандија.

12

Април
2016

HemoCue систем за хемоглобин


Комплетно решение за брзо и прецизно мерење на концентрацијата на хемоглобин, со точност и прецизност на хематолошки анализатор. Наменет е за одредување на Hb и скрининг за анемии во примарната здравствена заштита, болници, банки на крв.

12

Јануари
2016
2015

Авицена дијагностика покровител на стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија

Light Club Restaurant-Скопје

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 16.12.2015 год. со почеток во 13.00 часот, во Light Club Restaurant  - Скопје под покровителство на Авицена се одржа стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија. 

16

Декември
2015

Авицена дијагностика со учество на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015

Солун, Грција

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика и Авицена Лабораторија учествуваше на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015, кој се одржа во Солун, Грција во периодот од 22-24-тиОктомври 2015 година.

22

Октомври
2015

Авицена со учество на шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество

ХОТЕЛ ИЗГРЕВ, СТРУГА

Во периодот од 8ми до 11ти октомври 2015 година во хотел „Изгрев“ во Струга, се одржa шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество.

08

ОКТОМВРИ
2015

Авицена со учество на XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество

ХОТЕЛ ХОЛИДЕЈ ИН, СКОПЈЕ

Во периодот од 1ви до 3ти Октомври, 2015 година во хотел „ХОЛИДЕЈ ИН“ – Скопје, во организација на МЛД, ќе се одржи XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество.

01

ОКТОМВРИ
2015

Стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“

Хотел Метропол Охрид, сала Билјана

На 16.09.2015 год. (среда) во сала Билјана, хотел Метропол со почеток од 17.30 часот, во заедничка организација на Авицена дијагностика и ПЗУ Дарон се одржа стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“.

16

Септември
2015

21. Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина

Париз

Во периодот од 21-25.06.2015 год., во Париз се одржа 21. Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина. Самото мото на конференцијата „ Р-Еволуција во лабораториската медицина" беше уште еден начин да се прикаже клучната улога на лабораториската медицина во секојдневниот третман на пациентите.

21

Јуни
2015

Годишен стручен состанок на здружението на педијатри на РМ

хотел Арка

На ден 27.04.2015 год., во хотел Арка , Скопје, се одржа Годишен стручен состанок на Здружението на педијатри на Р.Македонија. Тема на состанокот беше Астмата во детската возраст, новите трендови за нејзино рано дијагностицирање и третман во детската возраст, како и најновите методи за ин витро алерголошки тестови.

27

Април
2015