НОВОСТИ

2017

Авицена дијагностика со учество на X Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017

Авицена Дијагностика

Почитувани, Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика заедно со група микробиолози учествуваше на 10-тиот Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017, кој се одржа во Park hotel Moskva, Софија во периодот од 16-18ти Ноември 2017 година.

16-18

Ноември
2017

Дел од тимот на Авицена дијагностика на стручно усовршување во Германија

Авицена Дијагностика

Почитувани, Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на едукативен состанок организиран од страна на Siemens Healthineers за промоција на ePOC Blood Analysis System, Point of Care систем за гасни анализи.

15-17

Ноември

Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ со стручен состанок во Куманово

Авицена Дијагностика

На ден 17.10.2017 во Куманово беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“ во организација на Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ .

18

Октомври
2017

22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)

Авицена Дијагностика

Во периодот од 11-15.06.2017 година, во Атина се одржа 22-риот Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab), 25-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 15-тиот Национален Конгрес на GSCC-CB.

16

Јуни
2017

Во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“

Авицена Дијагностика

Почитувани, Ве информираме дека на 03.10.2017 во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“.

03

Октомври
2017

Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања

Авицена Дијагностика

Почитувани, Ве известуваме дека во периодот од 18-20.05.2017 година Авицена учествуваше на 19-тиот интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања во организација на Здружение на здравствени работници и соработници кои ги згрижуваат лицата со хемофолија и други коагулопатии

20

Мај
2017

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017

Авицена Дијагностика

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 27-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2017, кој се одржа во периодот од 22ри-25ти Април во Виена, Австрија.

27

Април
2017

Лабораториска контрола во процес на производство на вино

Авицена Дијагностика, Скопје.

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 06.04.2017 год., Авицена организираше работилница на тема „Начини на контрола на хигиена во производство“ и „Контрола на производствениот процес на вина (ензимски тестови)“

6

Април
2017
2016

Среќни Новогодишни и Божиќни празници

Со искрена благодарност за Вашата досегашна доверба и соработка, Ви посакуваме среќни празници со желба за здравје, среќа и успех во Новата 2017 година.

1

ЈАНУАРИ
2017

Прва Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија

хотел Александар Палас, Скопје.

Тимот на Авицена дијагностика со учество на првата Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија, која се одржа од 12 - 16 Октомври 2016 год во хотел Александар Палас во Скопје.

12

Октомври
2016

VI-ти Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија

Хотел Дрим, Струга

Авицена Дијагностика со учество на 6-тиот Конгрес и 44-тите Октомвриски средби, стручен собир на медицинските лаборанти, кои се одржаа во Хотел Дрим - Струга од 06-09 октомври.

06

Октомври
2016

24-ти Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Тирана, Албанија

Тимот на Авицена Дијагностика заедно со група од 20 соработници учествуваа на 24-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 4-та албанска национална конференција за клиничка биохемија и лабораториска медицина, која ќе се одржа од 5-7 октомври, 2016 година во Тирана, Албанија.

05

Октомври
2016

7-ми Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016"

хотел Дрим,Струга

Авицена дијагностика со учество на 7-миот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016", кој се одржа во периодот од 22 – 24.09.2016 во хотел Дрим, Струга.

22

Септември
2016

АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)

Авицена

Со задоволство Ве информираме дека на ден 18.05.2016 год., по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics, Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ за APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care) за територијата на Р.Македонија.​
 

18

Мај
2016

Работна посета на компанијата Thermo Fisher Scientific – OXOID во Германија

Wessel Германија

Во периодот од 15.06.2016 до 18.06.2016 година, дел од тимот на Авицена, заедно со група на комитенти, беа во посета на компанијата Thermo Fisher Scientific - OXOID во Wessel Германија. 

15

Јуни
2016

Авицена дијагностика со учество на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество

“Hyatt Regency“ во Белград, Србија

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество, кој се одржа од 25-27 Мај 2016 година во “Hyatt Regency“ во Белград, Србија.

25

Мај
2016

Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“

хотел “ Холидеј Ин“ Скопје

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика учествуваше на Симпозиумот “ХПВ ИНФЕКЦИИ И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“ кој се одржа на 6ти Мај 2016 (петок) во хотел “ Холидеј Ин“ Скопје, од 12.00 до 20.00 часот.

6

Мај
2016

Aвицена дијагностика со учество на ECCMID 2016

Амстердам, Холандија

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 26-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2016, кој се одржа во периодот од 09-12ти Април во Амстердам, Холандија.

12

Април
2016

HemoCue систем за хемоглобин


Комплетно решение за брзо и прецизно мерење на концентрацијата на хемоглобин, со точност и прецизност на хематолошки анализатор. Наменет е за одредување на Hb и скрининг за анемии во примарната здравствена заштита, болници, банки на крв.

12

Јануари
2016