НОВОСТИ

2018

Авицена со учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Хотел Александар Палас - Скопје

Тимот на Авицена Дијагностика со учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација, кој се одржa од 3-5 Октомври, 2018 година во хотел Александар Палас, Скопје.

03

Октомври

Авицена и Здружение на приватни лекари на РМ со стручен состанок во К. Паланка

Ресторан Манастир - К.Паланка

На 25.09.2018 година во организација на Авицена, Здружение на приватни лекари на РМ и ЈЗУ Центар за Јавно здравје – Куманово беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции – наши искуства“. 

25

Септември

Авицена ДОО со донација на ЈЗУ УК за гинекологија и акушерство-Скопје

ЈЗУ УК за гинекологија и акушерство-Скопје

Со особено задоволство ве информираме дека Авицена дијагностика се приклучи кон донаторската кампања „Сите ние, пријатели на бебињата" на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство-Скопје, со донација на возило, потребно за транспорт за новородените.

13

Септември

Авицена со учество на Симпозиум „Highlights in Acute Coronary Syndrome“

Хотел Александар Палас

Авицена беше дел од Симпозиумот „Highlights in Аcute Coronary Syndrome“ одржан во периодот од 4-5.09.2018 година во хотел Александар Палас, Скопје

4-5

Септември

Авицена со учество на VI Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

Хотел Метропол Охрид

Ве информираме дека Авицена дијагностика и оваа година беше дел од 6-тиот по ред Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество кој се одржа во периодот од 30.05 - 02.06.2018 година во хотел Метропол, Охрид.

31

Мај

Авицена дијагностика покровител на интерсекциски стручен состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ

Деканат на Медицински факултет - Скопје

Ве информираме дека на ден 25.04.2018 год. во
салата на амфитеатарот во Деканатот на Медицински факултет  - Скопје под покровителство на Авицена се
одржа стручниот состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението
за перинатална медицина на РМ.

25

Април

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2018

21-24 Април во Мадрид, Шпанија

Tрадиционално, како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 28-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2018, кој се одржа во периодот од 21-24ти Април во Мадрид, Шпанија.

21-24

Април
во
2017

Авицена дијагностика со учество на X Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017

Авицена Дијагностика

Почитувани, Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика заедно со група микробиолози учествуваше на 10-тиот Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017, кој се одржа во Park hotel Moskva, Софија во периодот од 16-18ти Ноември 2017 година.

16-18

Ноември
2017

Дел од тимот на Авицена дијагностика на стручно усовршување во Германија

Авицена Дијагностика

Почитувани, Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на едукативен состанок организиран од страна на Siemens Healthineers за промоција на ePOC Blood Analysis System, Point of Care систем за гасни анализи.

15-17

Ноември

Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ со стручен состанок во Куманово

Авицена Дијагностика

На ден 17.10.2017 во Куманово беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“ во организација на Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ .

18

Октомври
2017

22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)

Авицена Дијагностика

Во периодот од 11-15.06.2017 година, во Атина се одржа 22-риот Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab), 25-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 15-тиот Национален Конгрес на GSCC-CB.

16

Јуни
2017

Во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“

Авицена Дијагностика

Почитувани, Ве информираме дека на 03.10.2017 во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“.

03

Октомври
2017

Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања

Авицена Дијагностика

Почитувани, Ве известуваме дека во периодот од 18-20.05.2017 година Авицена учествуваше на 19-тиот интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања во организација на Здружение на здравствени работници и соработници кои ги згрижуваат лицата со хемофолија и други коагулопатии

20

Мај
2017

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017

Авицена Дијагностика

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 27-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2017, кој се одржа во периодот од 22ри-25ти Април во Виена, Австрија.

27

Април
2017

Лабораториска контрола во процес на производство на вино

Авицена Дијагностика, Скопје.

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 06.04.2017 год., Авицена организираше работилница на тема „Начини на контрола на хигиена во производство“ и „Контрола на производствениот процес на вина (ензимски тестови)“

6

Април
2017