НОВОСТИ

2019

Авицена ДОО златен спонзор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози

Хотел Aleksandar Palace - Skopje, Октомври 2019

Авицена ДОО беше златен спознор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози, кој се одржа во периодот од 16 - 19 Октомври, во хотел Александар Палас, Скопје

Хотел

Aleksandar
Palace

Авицена ДОО е платинест спонзор на Western Balkans Summit

Хотел DoubleTree by Hilton - Skopje, 1 Октомври 2019

Авицена ДОО беше платинест спонзор на еден од најзначајните настани кој се одржa во регионот - Western Balkans Summit - Reinforcing the momentum for European integration, во организација на The Economist.

Хотел

DoubleTree
by

Работилница за микробиолошка контрола на храна

Авицена дијагностика, Скопје

Во периодот од 26-27.06.2019 година, Авицена ДОО организираше работилници на тема: “НАЈСОВРЕМЕНИ ПРИСТАПИ ЗА МИКРОБИОЛОШКА КОНТРОЛА НА ХРАНА СОГЛАСНО ПРАВИЛНИКОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА И ВАЖЕЧКИОТ ИСО 16140 СТАНДАРД”

26-27

Јуни

Авицена со учество на EUROMEDLAB 2019

Барселона, Шпанија

И оваа година, дел од тимот на Авицена учествуваше на  23.Европски Конгрес за лабораториска медицина и клиничка хемија EUROMEDLAB 2019, кој се одржа во периодот од 13-19 Maj во Барселона, Шпанија.

13-19

Мај

Авицена со учество на LabQuality’19

х. Александар Палас

Авицена Дијагностика учествуваше на настанот LabQuality’19 кој се одржа на 15 Април 2019 во хотел Александар Палас.

16

Април

Авицена со учество на ECCMID 2019

Амстердам, Холандија

Традиционално, дел од тимот на Авицена учествуваше на 29-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2019, кој се одржа во периодот од 13-16 Април во Амстердам, Холандија.

13-16

Април

Авицена покровител на Симпозиум „Хламидии“ во организација на Здружението на микробиолози на Македонија

Хотел Александар Палас - Скопје

Под покровителство на Авицена, во организација на Здружението на микробиолози на Македонија, на 22.03.2019 година во хотел Александар Палас - Скопје се одржа Симпозиум на тема „Хламидии“.

22

Март
2018

Авицена со учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Хотел Александар Палас - Скопје

Тимот на Авицена Дијагностика со учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација, кој се одржa од 3-5 Октомври, 2018 година во хотел Александар Палас, Скопје.

03

Октомври

Авицена и Здружение на приватни лекари на РМ со стручен состанок во К. Паланка

Ресторан Манастир - К.Паланка

На 25.09.2018 година во организација на Авицена, Здружение на приватни лекари на РМ и ЈЗУ Центар за Јавно здравје – Куманово беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции – наши искуства“. 

25

Септември

Авицена ДОО со донација на ЈЗУ УК за гинекологија и акушерство-Скопје

ЈЗУ УК за гинекологија и акушерство-Скопје

Со особено задоволство ве информираме дека Авицена дијагностика се приклучи кон донаторската кампања „Сите ние, пријатели на бебињата" на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство-Скопје, со донација на возило, потребно за транспорт за новородените.

13

Септември

Авицена со учество на Симпозиум „Highlights in Acute Coronary Syndrome“

Хотел Александар Палас

Авицена беше дел од Симпозиумот „Highlights in Аcute Coronary Syndrome“ одржан во периодот од 4-5.09.2018 година во хотел Александар Палас, Скопје

4-5

Септември

Авицена со учество на VI Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

Хотел Метропол Охрид

Ве информираме дека Авицена дијагностика и оваа година беше дел од 6-тиот по ред Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество кој се одржа во периодот од 30.05 - 02.06.2018 година во хотел Метропол, Охрид.

31

Мај

Авицена дијагностика покровител на интерсекциски стручен состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ

Деканат на Медицински факултет - Скопје

Ве информираме дека на ден 25.04.2018 год. во
салата на амфитеатарот во Деканатот на Медицински факултет  - Скопје под покровителство на Авицена се
одржа стручниот состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението
за перинатална медицина на РМ.

25

Април

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2018

21-24 Април во Мадрид, Шпанија

Tрадиционално, како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 28-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2018, кој се одржа во периодот од 21-24ти Април во Мадрид, Шпанија.

21-24

Април
во