НОВОСТИ

2020

Авицена ДОО со учество на настанот „ZMC 20 години постоење“ и симпозиум на тема „Развој на кардиоваскуларната хирургија во последните 20 години“

Хотел Александар Палас, Скопје

Авицена ДОО беше дел од настанот „Zan Mitriv Clinic - 20 години постоење“ и симпозиум на тема „Развој на кардиоваскуларната хирургија во последните 20 години“

1

Март

Работилница за микробиолошка контрола на храна

Авицена дијагностика, Скопје

На 13 Февруари во просториите на Авицена ДОО се организираше работилница на тема: „Детекција на микотоксините - како да се справите со новата загрижувачка криза со микотоксинот ДОН во регионот?”

13

Февруари
2019

Авицена ДОО златен спонзор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози

Хотел Aleksandar Palace - Skopje, Октомври 2019

Авицена ДОО беше златен спознор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози, кој се одржа во периодот од 16 - 19 Октомври, во хотел Александар Палас, Скопје

Хотел

Aleksandar
Palace

Авицена ДОО е платинест спонзор на Western Balkans Summit

Хотел DoubleTree by Hilton - Skopje, 1 Октомври 2019

Авицена ДОО беше платинест спонзор на еден од најзначајните настани кој се одржa во регионот - Western Balkans Summit - Reinforcing the momentum for European integration, во организација на The Economist.

Хотел

DoubleTree
by

Работилница за микробиолошка контрола на храна

Авицена дијагностика, Скопје

Во периодот од 26-27.06.2019 година, Авицена ДОО организираше работилници на тема: “НАЈСОВРЕМЕНИ ПРИСТАПИ ЗА МИКРОБИОЛОШКА КОНТРОЛА НА ХРАНА СОГЛАСНО ПРАВИЛНИКОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА И ВАЖЕЧКИОТ ИСО 16140 СТАНДАРД”

26-27

Јуни

Авицена со учество на EUROMEDLAB 2019

Барселона, Шпанија

И оваа година, дел од тимот на Авицена учествуваше на  23.Европски Конгрес за лабораториска медицина и клиничка хемија EUROMEDLAB 2019, кој се одржа во периодот од 13-19 Maj во Барселона, Шпанија.

13-19

Мај

Авицена со учество на LabQuality’19

х. Александар Палас

Авицена Дијагностика учествуваше на настанот LabQuality’19 кој се одржа на 15 Април 2019 во хотел Александар Палас.

16

Април

Авицена со учество на ECCMID 2019

Амстердам, Холандија

Традиционално, дел од тимот на Авицена учествуваше на 29-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2019, кој се одржа во периодот од 13-16 Април во Амстердам, Холандија.

13-16

Април

Авицена покровител на Симпозиум „Хламидии“ во организација на Здружението на микробиолози на Македонија

Хотел Александар Палас - Скопје

Под покровителство на Авицена, во организација на Здружението на микробиолози на Македонија, на 22.03.2019 година во хотел Александар Палас - Скопје се одржа Симпозиум на тема „Хламидии“.

22

Март