Close
Пребарување
Filters

Автоматски анализатор на седиментација iSED

iSED претставува целосно автоматски анализатор, кој врши директно мерење на интензитетот на стапката на еритроцитната агрегација, која е одговорна за стапката на седиментација на еритроцитите.Резултат за седиментација на еритроцитите се добива за само 15-20 секунди. Анализата се прави директно од примарната епрувета со што се штеди на време и средства. Постојат две верзии на инструментот: iSED и Mini iSED.

Прочитај повеќе