Select Page

Tрадиционално, како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 28-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања – ECCMID 2018, кој се одржа во периодот од 21-24ти Април во Мадрид, Шпанија…

Tрадиционално, како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 28-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања – ECCMID 2018, кој се одржа во периодот од 21-24ти Април во Мадрид, Шпанија.

Со рекордна посетеност досега, над 12.000 учесници од 125 земји, повеќе од 800 презентации, над 20 едукативни работилници, овој настан преставуваше одлична можност за споделување на досегашните, но и за запознавање со нови трендови и достигнувања во клиничката и индустриската микробиологија.

Тимот на Авицена имаше можност да ужива и во културното и историско богатство на Мадрид.