Select Page
Тестови за интолеранција на храна

Тестови за интолеранција на храна

Што е интолеранција на храна? Интолеранција на храна претставува одложена реакција на организмот на одреден вид храна или состојки од храна, при која се создаваат специфични IgG антитела. Станува збор за низок степен на долготрајна хронична воспалителна реакција што...