Select Page
Синдром на полицистични јајници и неплодност

Синдром на полицистични јајници и неплодност

Што е полицистичен Оваријален Синдром (PCOS)? Синдромот на полицистични јајници (PCOS) се среќава кај 1 од 10 жени ширум светот и е една од најчестите причини за нарушена плодност кај жените.Полицистичниот оваријален синдром влијае на женскиот репродуктивен систем со...