Select Page

Во периодот од 10-12 Ноември 2023 г., во х.Метропол Охрид, се одржа првиот Конгрес на Југосточниот форум за ХПВ.

Конгресот понуди богата научна програма и ги опфати сите аспекти од епидемиологијата, превенцијата, дијагностиката и третманот на ХПВ инфекциите.

Авицена дијагностика имаше активно учество на овој Конгрес со свој изложбен штанд и симпозиум на тема „ Идеално решение за скрининг на цервикален карцином” и за прв пат во нашата земја, го промовираше методот на самоземање примерок за тест за ХПВ, како идеално решение за скрининг на цервикален карцином, со помош на Evalyn Brush (Rovers medical) и Alllpex 28 HPV тестoт.(Seegene Inc)

Повеќе информации за EvalynBrush можете да прочитате тука.