Close
Пребарување
Filters
RSS

Новости и настани

Авицена ДОО со учество на настанот „ZMC 20 години постоење“
Авицена ДОО со учество на настанот „ZMC 20 години постоење“

Авицена ДОО беше дел од настанот „Zan Mitriv Clinic - 20 години постоење“ и симпозиум на тема „Развој на кардиоваскуларната хирургија во последните 20 години“ кој се одржа на 01.03.2020 година во хотел Александар Палас, Скопје.

Работилница за микробиолошка контрола на храна
Работилница за микробиолошка контрола на храна

На 13 Февруари во просториите на Авицена ДОО се организираше работилница на тема: „Детекција на микотоксините - како да се справите со новата загрижувачка криза со микотоксинот ДОН во регионот?”


Авицена ДОО златен спонзор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози
Авицена ДОО златен спонзор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози

Авицена ДОО беше златен спознор на 5-тиот Интернационален Конгрес на Здружението на трансфузиолози, кој се одржа во периодот од 16 - 19 Октомври, во хотел Александар Палас, Скопје.


Авицена ДОО е платинест спонзор на Western Balkans Summit
Авицена ДОО е платинест спонзор на Western Balkans Summit

Со задоволство ве информираме дека Авицена ДОО беше платинест спонзор на еден од најзначајните настани кој се одржа во регионот-  Western Balkans Summit - Reinforcing the momentum for European integration, во организација на The Economist.

Работилница за микробиолошка контрола на храна
Работилница за микробиолошка контрола на храна

Во периодот од 26-27.06.2019 година, Авицена ДОО организираше работилници на тема “НАЈСОВРЕМЕНИ ПРИСТАПИ ЗА МИКРОБИОЛОШКА КОНТРОЛА НА ХРАНА СОГЛАСНО ПРАВИЛНИКОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА И ВАЖЕЧКИОТ ИСО 16140 СТАНДАРД”

Авицена со учество на EUROMEDLAB 2019
Авицена со учество на EUROMEDLAB 2019

И оваа година, дел од тимот на Авицена учествуваше на  23.Европски Конгрес за лабораториска медицина и клиничка хемија EUROMEDLAB 2019, кој се одржа во периодот од 13-19 Maj во Барселона, Шпанија.

Коментари (0)
Авицена со учество на LabQuality’19
Авицена со учество на LabQuality’19

Авицена Дијагностика учествуваше на настанот LabQuality’19 кој се одржа на 15 Април 2019 во хотел Александар Палас.

Коментари (0)
Авицена со учество на ECCMID 2019
Авицена со учество на ECCMID 2019

Традиционално, дел од тимот на Авицена учествуваше на 29-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2019, кој се одржа во периодот од 13-16 Април во Амстердам, Холандија.

Авицена покровител на Симпозиум „Хламидии“ во организација на Здружението на микробиолози на Македонија
Авицена покровител на Симпозиум „Хламидии“ во организација на Здружението на микробиолози на Македонија

На ден 22 март, 2019 година, во х.Александар Палас, по покровителство на Авицена ДОО, а во организација на Здружението на микробиолози на Македонија се одржа Симпозиум на тема„ Хламидии”.

 

Авицена со учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација
Авицена со учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Ве информираме дека Авицена ДОО беше златен спонзор на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација, кој се одржа од 3-5 Октомври, 2018 година во хотел Александар Палас, Скопје.