Close
Пребарување
Filters
RSS

Новости и настани

Авицена со учество на VI Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество
Авицена со учество на VI Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

Хотел Метропол Охрид

Ве информираме дека Авицена дијагностика и оваа година беше дел од 6-тиот по ред Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество и Симпозиумот со наслов „Emerging infections“ кои се одржаа во периодот од 30.05 - 02.06.2018 година во хотел Метропол, Охрид...

Авицена дијагностика покровител на интерсекциски стручен состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ
Авицена дијагностика покровител на интерсекциски стручен состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ

Деканат на Медицински факултет - Скопје

Ве информираме дека на ден 25.04.2018 год. со почеток во 14.00 часот, во салата на амфитеатарот во Деканатот на Медицински факултет  - Скопје под покровителство на Авицена се одржа стручниот состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ...

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2018
Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2018

21-24 Април во Мадрид, Шпанија

Tрадиционално, како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 28-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2018, кој се одржа во периодот од 21-24ти Април во Мадрид, Шпанија...

Авицена дијагностика со учество на X Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017
Авицена дијагностика со учество на X Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017

Авицена Дијагностика

Почитувани,

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на X Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017, кој се одржа во Park hotel Moskva, Софија во периодот од 16-18-ти Ноември 2017 година...

Дел од тимот на Авицена дијагностика на стручно усовршување во Германија
Дел од тимот на Авицена дијагностика на стручно усовршување во Германија

Авицена Дијагностика

Почитувани,

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на едукативен состанок организиран од страна на Siemens Healheneers за промоција на ePOC Blood Analysis System, Point of Care систем за гасни анализи...

Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ со стручен состанок во Куманово
Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ со стручен состанок во Куманово

Почитувани,

Ве информираме дека на 17.10.2017 во организација на Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“.

Овој состанок беше акредитиран од Лекарската Комора како стручен состанок и ги опфати сите аспекти на респираторните инфекции - причинители, клинички аспекти на заболувањата, современи тестови и методи за дијагноза...

22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)
22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)

Авицена Дијагностика

Во периодот од 11-15.06.2017 година, во Атина се одржа 22-риот Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab), 25-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 15-тиот Национален Конгрес на GSCC-CB. Дел од тимот на Авицена, заедно со група наши соработници...

Во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“
Во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“

Авицена Дијагностика

Почитувани,

Ве информираме дека на 03.10.2017 во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“...

Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања
Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања

Авицена Дијагностика

Почитувани, Ве известуваме дека во периодот од 18-20.05.2017 година во хотел Александар Палас се одржа 19-тиот интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања во организација на Здружение на здравствени работници и соработници кои...

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017
Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017

Авицена Дијагностика

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 27-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2017, кој се одржа во периодот од 22ри-25ти Април во Виена, Австрија...