Close
Пребарување
Filters
RSS

Новости и настани

АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)
АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)

Авицена

Со задоволство Ве информираме дека на ден 18.05.2016 год., по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics,  Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ за APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care) за територијата на Р.Македонија.​..

Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“
Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“

хотел „Холидеј Ин“ Скопје

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика беше спонзор на Симпозиумот “ХПВ ИНФЕКЦИИ И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“ кој се одржа на 6ти Мај 2016 (петок) во хотел “ Холидеј Ин“ Скопје, од 12.00 до 20.00 часот...

HemoCue систем за хемоглобин
HemoCue систем за хемоглобин


Комплетно решение за брзо и прецизно мерење на концентрацијата на хемоглобин, со точност и прецизност на хематолошки анализатор. Наменет е за одредување на Hb и скрининг за анемии во примарната здравствена заштита, болници, банки на крв...

Работна посета на компанијата Vircell, Шпанија
Работна посета на компанијата Vircell, Шпанија

Гранада, Шпанија

Во периодот од 27.09-02.10.2014 год., дел од тимот на Авицена, заедно со група на лекари специјалисти, беа во посета на компанијата Vircell во Шпанија- реномиран производител на тестови и опрема за микробиолошка дијагностика, со кој Авицена успешно соработува повеќе од 15 години...

Авицена спонзор на V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија
Авицена спонзор на V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија

Почитувани,

Во името на Здружението на микробиолозите на Македонија (ЗММ) и Институтот за микробиологија и паразитологија при Медицинскиот факултет, УКИМ, Скопје, а воедно и како спонзори на овој голем настан, ни претставува особено задоволство и чест да Ве поканиме на V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество, што ќе се одржи во Охрид од 28-31 Мај 2014 година...

АВИЦЕНА ДИЈАГНОСТИКА - СЕРТИФИЦИРАН SIEMENS SERVICE PROVIDER
АВИЦЕНА ДИЈАГНОСТИКА - СЕРТИФИЦИРАН SIEMENS SERVICE PROVIDER

Со задоволство Ве информираме дека на ден 23.05.2013 год., по долготраен процес на усогласување со стандардите на SIEMENS, по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics, Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ ЗА ОФИЦИЈАЛЕН SIEMENS SERVICE PROVIDER.

Medonic M Series хематолошки анализатори во трансфузиологијата
Medonic M Series хематолошки анализатори во трансфузиологијата

Boule Medical, AB Sweden

Реномираниот производител на хематолошки анализатори Boule AB од Шведска, чиј екслузивен застапник за територијата на Р.Македонија е Авицена, лансираше нова линија на бројачи на крвни елементи, посебно наменети за трансфузиолошките лаборатории...