Close
Пребарување
Filters
RSS

Новости и настани

22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)
22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)

Авицена Дијагностика

Во периодот од 11-15.06.2017 година, во Атина се одржа 22-риот Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab), 25-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 15-тиот Национален Конгрес на GSCC-CB. Дел од тимот на Авицена, заедно со група наши соработници...

Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања
Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања

Авицена Дијагностика

Почитувани, Ве известуваме дека во периодот од 18-20.05.2017 година во хотел Александар Палас се одржа 19-тиот интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања во организација на Здружение на здравствени работници и соработници кои...

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017
Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017

Авицена Дијагностика

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 27-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2017, кој се одржа во периодот од 22ри-25ти Април во Виена, Австрија...

Лабораториска контрола во процес на производство на вино
Лабораториска контрола во процес на производство на вино

Авицена Дијагностика, вино

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 06.04.2017 год., Авицена организираше работилница на тема:

1. Начини на контрола на хигиена во производство › Методи за брза детекција на хигиена (теоретски дел) › Практична работа со апарат AccuPoint™ Advanced 2. Контрола на производствениот процес на вина (ензимски тестови) › Можни решенија за мали...

Среќни Новогодишни и Божиќни празници
Среќни Новогодишни и Божиќни празници

Со искрена благодарност за Вашата досегашна доверба и соработка, Ви посакуваме среќни празници со желба за здравје, среќа и успех во Новата 2017 година.

Прва Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија
Прва Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија

хотел Александар Палас, Скопје

Тимот на Авицена дијагностика учествуваше на првата Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија, која се одржа од 12 - 16 Октомври 2016 год во хотел Александар Палас во Скопје...

VI-ти Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија
VI-ти Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија

Хотел Дрим, Струга

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика учествуваше на 6-тиот Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија, а воедно и на 44-тите Октомвриски средби, стручен собир на медицинските лаборанти, кои се одржаа во Хотел Дрим, Струга во периодот 06-09 Oктомври...

24-ти Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација
24-ти Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Тирана, Албанија

Тимот на Авицена Дијагностика заедно со група од 20 соработници учествуваа на 24-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 4-та албанска национална конференција за клиничка биохемија и лабораториска медицина, која ќе се одржа од 5-7 октомври, 2016 година во Тирана, Албанија...

7-ми Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016"
7-ми Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016"

хотел Дрим, Струга

Во организација на Факултетот за ветеринарна медицина на Универзитетот “Св.Кирил и Методиј" Скопје, во периодот од 22 – 24.09.2016 во хотел Дрим, Струга се одржа 7-миот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016"...

Работна посета на компанијата Thermo Fisher Scientific – OXOID во Германија
Работна посета на компанијата Thermo Fisher Scientific – OXOID во Германија

Wessel, Германија

Во периодот од 15.06.2016 до 18.06.2016 година, дел од тимот на Авицена, заедно со група на комитенти, беа во посета на компанијата Thermo Fisher Scientific - OXOID во Wessel Германија...