Close
Пребарување
Filters
RSS

Новости и настани

Авицена дијагностика со учество на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество
Авицена дијагностика со учество на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество

„Hyatt Ragency“ во Белград, Србија

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика и Авицена Лабораторија учествуваше на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество, кој се одржа од 25-27 Мај 2016 година во “Hyatt Regency“ во Белград, Србија...

АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)
АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)

Авицена

Со задоволство Ве информираме дека на ден 18.05.2016 год., по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics,  Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ за APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care) за територијата на Р.Македонија.​..

Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“
Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“

хотел „Холидеј Ин“ Скопје

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика беше спонзор на Симпозиумот “ХПВ ИНФЕКЦИИ И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“ кој се одржа на 6ти Мај 2016 (петок) во хотел “ Холидеј Ин“ Скопје, од 12.00 до 20.00 часот...

Aвицена дијагностика со учество на ECCMID 2016
Aвицена дијагностика со учество на ECCMID 2016

Амстердам, Холандија

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 26-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2016, кој се одржа во периодот од 09-12ти Април во Амстердам, Холандија...

HemoCue систем за хемоглобин
HemoCue систем за хемоглобин


Комплетно решение за брзо и прецизно мерење на концентрацијата на хемоглобин, со точност и прецизност на хематолошки анализатор. Наменет е за одредување на Hb и скрининг за анемии во примарната здравствена заштита, болници, банки на крв...

Авицена дијагностика покровител на стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија
Авицена дијагностика покровител на стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 16.12.2015 год. со почеток во 13.00 часот, во Light Club Restaurant  - Скопје под покровителство на Авицена се одржа стручниот состанок на здружението на трансфузиолози на Македонија...

Авицена дијагностика со учество на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015
Авицена дијагностика со учество на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015

Солун, Грција

Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика и Авицена Лабораторија учествуваше на IX Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2015, кој се одржа во Солун, Грција во периодот ...

Авицена со учество на шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество
Авицена со учество на шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество

Хотел Изгрев, Струга

Во периодот од 8ми до 11ти октомври 2015 година во хотел „Изгрев“ во Струга, се одржa шесттиот Конгрес на педијатрите на Р. Македонија со интернационално учество. Научниот собир кој го организираше Здружението на педијатри на Р. Македонија имаше за цел да даде акцент на различни теми кои се важни за педијатрите и за сите што работат со детската популација...

Авицена со учество на XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество
Авицена со учество на XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество

Хотел Холидеј Ин, Скопје

Во периодот од 1ви до 3ти Октомври, 2015 година во хотел „ХОЛИДЕЈ ИН“ – Скопје, во организација на МЛД, ќе се одржи XIX Конгрес на лекарите на Република Македонија со меѓународно учество....

Стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“
Стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“

Хотел Метропол Охрид, сала Билјана

На 16.09.2015 год. (среда) во сала Билјана, хотел Метропол со почеток од 17.30 часот, во заедничка организација на Авицена дијагностика и ПЗУ Дарон се одржа стручен состанок на тема „Неинвазивен пренатален скрининг со PRISCA софтвер“...