Close
Пребарување
Filters
RSS

Актуелно

Pneumoslide во време на пандемија со COVID-19
Pneumoslide-тест за детекција на 9 атипични респираторни патогени одеднаш
Клиничко значење на анализа на Витамин Д
Тест за мерење на концентрацијата на Витамин Д во крвта, Siemens Healthineers
Серолошки тестови за антитела кон COVID-19
Не се сите тестови за антитела исти. Неутрализирачките антитела кон SARS-CoV-2 се клучни во борбата против COVID-19 затоа што тие ги бранат клетките од инфекција со вирусот.
Лабораториски анализи кај COVID-19
Биохемиското следење на пациентите со COVID-19 со помош на лабораториски тестови е клучно за проценка на сериозноста и прогресијата на болеста, како и за следење на третманот. Одредени лабораториски тестови се поврзани со неповолна прогресија на COVID-19 и даваат важни прогностички информации.
RIDA qLine®Allergy - квантитативни алерготестови
Погледнете го принципот на работа на RIDA qLine®Allergy – најнова генерација на ин витро тестови за алергодијагностика, единствени квантитативни алерготестови со стандардна крива калибрирана согласно стандард на СЗО „2nd WHO IRP 75/502 for human IgE“.
Архива за новости