Select Page

Новости и настани

Авицена со учество на Симпозиум „Highlights in Acute Coronary Syndrome“

Авицена со учество на Симпозиум „Highlights in Acute Coronary Syndrome“

Авицена беше дел од Симпозиумот „Highlights in Аcute Coronary Syndrome“ одржан во периодот од 4-5.09.2018 година во хотел Александар Палас, Скопје. Авицена беше дел од Симпозиумот „Highlights in Аcute Coronary Syndrome“ одржан во периодот од 4-5.09.2018 година во...

Авицена со учество на VI Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

Авицена со учество на VI Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество

Ве информираме дека Авицена дијагностика и оваа година беше дел од 6-тиот по ред Конгрес на Микробиолозите на Македонија со меѓународно учество и Симпозиумот со наслов „Emerging infections“ кои се одржаа во периодот од 30.05 - 02.06.2018 година во хотел Метропол,...

Авицена дијагностика покровител на интерсекциски стручен состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ

Авицена дијагностика покровител на интерсекциски стручен состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална медицина на РМ

Ве информираме дека на ден 25.04.2018 год. со почеток во 14.00 часот, во салата на амфитеатарот во Деканатот на Медицински факултет  - Скопје под покровителство на Авицена се одржа стручниот состанок на Здружението на трансфузиолози на РМ и Здружението за перинатална...

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2018

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2018

Tрадиционално, како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 28-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2018, кој се одржа во периодот од 21-24ти Април во Мадрид, Шпанија... Tрадиционално, како и...

Авицена дијагностика со учество на X Балкански Конгрес на микробиолозите – Microbiologia Balkanica 2017

Авицена дијагностика со учество на X Балкански Конгрес на микробиолозите – Microbiologia Balkanica 2017

Почитувани,Задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на X Балкански Конгрес на микробиолозите - Microbiologia Balkanica 2017, кој се одржа во Park hotel Moskva, Софија во периодот од 16-18-ти Ноември 2017 година.Овој...

Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ со стручен состанок во Куманово

Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ со стручен состанок во Куманово

Почитувани,Ве информираме дека на 17.10.2017 во организација на Авицена и Здружение на лекари „Примариус“ беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“.Овој состанок беше акредитиран од Лекарската Комора како стручен состанок и ги опфати сите...

Во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“

Во Кочани во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“

Почитувани,Ве информираме дека на 03.10.2017 во организација на Авицена, Здружение на лекари „Примариус“ и ЦЈЗ Кочани беше одржан стручен состанок на тема „Атипични респираторни инфекции“.Овој состанок беше акредитиран од Лекарската Комора како стручен состанок и ги...

22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)

22ри Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab)

Во периодот од 11-15.06.2017 година, во Атина се одржа 22-риот Меѓународен Конгрес за клиничка хемија и лабораториска медицина (EuroMedLab), 25-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 15-тиот Национален Конгрес на GSCC-CB. Дел од тимот на...

Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања

Авицена со учество на 19-ти интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања

Почитувани, Ве известуваме дека во периодот од 18-20.05.2017 година во хотел Александар Палас се одржа 19-тиот интернационален состанок на Дунавската лига за тромбоза и хеморагични заболувања во организација на Здружение на здравствени работници и соработници кои......

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017

Авицена дијагностика со учество на ECCMID 2017

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година, дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 27-миот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2017, кој се одржа во периодот од 22ри-25ти Април во...