Select Page

Новости и настани

Лабораториска контрола во процес на производство на вино

Лабораториска контрола во процес на производство на вино

Задоволство ни е да Ве информираме дека на ден 06.04.2017 год., Авицена организираше работилница на тема: 1. Начини на контрола на хигиена во производство › Методи за брза детекција на хигиена (теоретски дел) › Практична работа со апарат AccuPoint™ Advanced 2....

Прва Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија

Прва Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија

Тимот на Авицена дијагностика учествуваше на првата Школа на здружението на педијатрите на Република Македонија, која се одржа од 12 - 16 Октомври 2016 год во хотел Александар Палас во Скопје.Овој собир во организација на Здружението на педијатри на Р. Македонија...

VI-ти Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија

VI-ти Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика учествуваше на 6-тиот Конгрес на Сојуз на Здруженија на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија, а воедно и на 44-тите Октомвриски средби, стручен собир на медицинските...

24-ти Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

24-ти Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Тимот на Авицена Дијагностика заедно со група од 20 соработници учествуваа на 24-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација и 4-та албанска национална конференција за клиничка биохемија и лабораториска медицина, која ќе се одржа од 5-7 октомври, 2016...

7-ми Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016″

7-ми Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016″

Во организација на Факултетот за ветеринарна медицина на Универзитетот “Св.Кирил и Методиј" Скопје, во периодот од 22 – 24.09.2016 во хотел Дрим, Струга се одржа 7-миот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2016". Богатата програма на овој научен...

Работна посета на компанијата Thermo Fisher Scientific – OXOID во Германија

Работна посета на компанијата Thermo Fisher Scientific – OXOID во Германија

Во периодот од 15.06.2016 до 18.06.2016 година, дел од тимот на Авицена, заедно со група на комитенти, беа во посета на компанијата Thermo Fisher Scientific - OXOID во Wessel Германија. Во рамките на посетата тимот имаше можност на лице место во самата фабрика да се...

Авицена дијагностика со учество на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество

Авицена дијагностика со учество на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека дел од тимот на Авицена дијагностика и Авицена Лабораторија учествуваше на XX Конгрес за медицинска биохемија и лабораториска медицина со меѓународно учество, кој се одржа од 25-27 Мај 2016 година во “Hyatt Regency“...

АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)

АВИЦЕНА – APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE (Laboratory Diagnostic, Point Of Care)

Со задоволство Ве информираме дека на ден 18.05.2016 год., по извршената контрола и проценка од стручни лица од централното седиште на Siemens Healthcare Diagnostics,  Авицена дијагностика доби потврда – СЕРТИФИКАТ за APPROVED SERVICE PARTNER FOR HEALTHCARE...

Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“

Авицена дијагностика спонзор на Симпозиумот “ХПВ инфекции и асоцирани болести“

Почитувани, задоволство ни е да Ве информираме дека Авицена дијагностика беше спонзор на Симпозиумот “ХПВ ИНФЕКЦИИ И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“ кој се одржа на 6ти Мај 2016 (петок) во хотел “ Холидеј Ин“ Скопје, од 12.00 до 20.00 часот. Симпозиумот беше во организација на...

Aвицена дијагностика со учество на ECCMID 2016

Aвицена дијагностика со учество на ECCMID 2016

Задоволство ни е да Ве информираме дека традиционално како и секоја година дел од тимот на Авицена дијагностика учествуваше на 26-тиот Европски Конгрес за Клиничка Микробиологија и Инфективни Заболувања - ECCMID 2016, кој се одржа во периодот од 09-12ти Април во...