Close
Пребарување
Filters
Актуелно
Серолошки тестови за антитела кон COVID-19
Не се сите тестови за антитела исти. Неутрализирачките антитела кон SARS-CoV-2 се клучни во борбата против COVID-19 затоа што тие ги бранат клетките од инфекција со вирусот.
Лабораториски анализи кај COVID-19
Биохемиското следење на пациентите со COVID-19 со помош на лабораториски тестови е клучно за проценка на сериозноста и прогресијата на болеста, како и за следење на третманот. Одредени лабораториски тестови се поврзани со неповолна прогресија на COVID-19 и даваат важни прогностички информации.
RIDA qLine®Allergy - квантитативни алерготестови
Погледнете го принципот на работа на RIDA qLine®Allergy – најнова генерација на ин витро тестови за алергодијагностика, единствени квантитативни алерготестови со стандардна крива калибрирана согласно стандард на СЗО „2nd WHO IRP 75/502 for human IgE“.
Последни објави
Авицена ДОО со учество на настанот „ZMC 20 години постоење“
Авицена ДОО со учество на настанот „ZMC 20 години постоење“

Авицена ДОО беше дел од настанот „Zan Mitriv Clinic - 20 години постоење“ и симпозиум на тема „Развој на кардиоваскуларната хирургија во последните 20 години“ кој се одржа на 01.03.2020 година во хотел Александар Палас, Скопје.

Прочитај повеќе
Работилница за микробиолошка контрола на храна
Работилница за микробиолошка контрола на храна

На 13 Февруари во просториите на Авицена ДОО се организираше работилница на тема: „Детекција на микотоксините - како да се справите со новата загрижувачка криза со микотоксинот ДОН во регионот?”


Прочитај повеќе
Авицена ДОО е платинест спонзор на Western Balkans Summit
Авицена ДОО е платинест спонзор на Western Balkans Summit

Со задоволство ве информираме дека Авицена ДОО беше платинест спонзор на еден од најзначајните настани кој се одржа во регионот-  Western Balkans Summit - Reinforcing the momentum for European integration, во организација на The Economist.

Прочитај повеќе

Sale Of The Day