Select Page

RIDA®STAMP

RIDA®STAMP – нов, едноставен и ефикасен метод за контрола на хигиената. RIDA®STAMP контактните плочи се базираат на специјални петриеви плочи исполнети со специфични агри, со можност за користење на сите површини на местото на производство како и на цврста храна.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Опис

Петриевите плочи се идеални за сместување во инкубатор и фрижидер, благодарение на компактниот дизајн и малата големина. Имаат долг рок на траење, што е од голема предност во однос на другите агар базирани системи.
Компактниот дизајн, лесното ракување и долгиот рок на траење ги прави RIDA®STAMP совршени алатки за микробиолошко тестирање на храна.
RIDA®STAMP портфолиото нуди 11 различни производи за различни микроорганизми, достапни во две различни пакувања од по 25 или 50 плочи:

Име на производот Детекција на
RIDA®STAMP Cereus Bacillus cereus
RIDA®STAMP Coliform Coliform bacteria
RIDA®STAMP ECC E. coli & coliform bacteria
RIDA®STAMP Pseudomonas Pseudomonas spp.
RIDA®STAMP S. aureus Staphylococcus aureus
RIDA®STAMP Salmonella Salmonella
RIDA®STAMP Staph Staphylococcus spp.
RIDA®STAMP Total Total plate count (TPC)
RIDA®STAMP Total Desi TPC за санитарна контрола
RRIDA®STAMP Vibrio Vibrio spp.
RIDA®STAMP YM-P Kвасци и мувли

Прочитајте повеќе директно од производителот >>